News – 09.12.2022

Kansainvälisyys ja juridiikka kiinnostivat jo lukiossa

Main contact

Sonja Heinonen

Associate

+358 50 4682 182

Vapaavalintainen lakitiedon kurssi lukiossa herätti Sonja Heinosen kiinnostuksen juridiikkaan.

”Sitä ennen innostuin kansainvälisyydestä Kulosaaren yhteiskoulun suomi-englanti -luokalla. Juristin ammatissa pääseekin työskentelemään paljon kansainvälisten asiakkaiden kanssa.”

Heinosen erityisalaa Procopé & Hornborgilla ovat tietosuojakysymykset. Lisäksi hän työskentelee yrityskauppojen parissa sekä corporate-tiimissä, jossa työpäivään kuuluu sopimusasioita ja yhtiöoikeudellisia kysymyksiä.

Procopélla monipuoliset työtehtävät tuovat vaihtelevuutta työhön ja auttavat ymmärtämään eri asioiden välisiä yhteyksiä.

”Työtehtävissä arvostankin sitä, että P&H:lla pääsee työssään keskittymään itseään kiinnostaviin asioihin, mutta samalla on myös mahdollista tehdä töitä yli tiimirajojen monien oikeudenalojen parissa – näin oma osaaminen ja ammattitaito kasvavat monipuolisesti, vaikka olisikin erikoistunut tiettyyn oikeudenalaan.”

Heinonen teki maisterin tutkielmansa oikeustieteellisessä henkilötietojen käytöstä genomitutkimuksissa valmisteilla olevan uuden genomilain valossa. Lisäksi hän suoritti tietosuojan syventäviä opintoja opiskelijavaihdossa Roomassa ja työskenteli valmistuttuaan Helen Oy:n tietosuojajuristina secondment-jaksolla.

Tietosuoja on ollut viime vuosina yksi kuumista teemoista, sillä asia koskettaa jokaista organisaatiota, joka käsittelee henkilötietoja.

”Yhä useammat yritykset ovat kiinnittäneet huomiota tietosuoja-asioihin muun muassa vahvistamalla yrityksen sisäisiä prosesseja tietosuojanäkökulmasta”, sanoo Heinonen.

Mukaan kiinnostaviin projekteihin

Procopé & Hornborg tuli Heinoselle tutuksi jo opiskeluaikana Senior Traineen roolissa. Valmistumisen jälkeen hän on jatkanut työskentelyä P&H:lla juristina.

”Olen viihtynyt, koska täällä tuetaan kaikkia työntekijöitä kasvamaan ammattilaisiksi. Myös ilmapiiri on välitön ja työyhteisö mukava. On myös kiva huomata, että yhä useammin pystyy itsekin olemaan esimerkiksi nuorempien kollegojen apuna. Samanlaista tukea sain itsekin täällä harjoitteluaikana, ja sitä osasi kyllä arvostaa.”

Ammattilaiseksi kasvua tukee myös se, että nuoret juristit pääsevät heti uran alkuvaiheessa mukaan haastaviin projekteihin. Toisaalta ihmisten jaksamisesta pidetään huolta kuten yhtiön vastuullisuuslinjauksissa todetaan.

Työajan ulkopuolella Heinonen viihtyy mailapelien, erityisesti tenniksen ja padelin parissa. Tennis on kulkenut mukana elämässä lapsuudesta asti. Lisäksi Heinosen voi nähdä kuntosalilla tai lenkkipolulla pörröisen havannankoiran kanssa.

”Havannankoira oli jo lapsuuden perheessäni, ja nyt meillä on kotona samanlainen. Leikkisä ja ihmisläheinen rotu.”